top of page

Kennis maken

Gospel Unlimited is een gospelkoor, dat eind 1992 is opgericht met als doel het maken van gospelmuziek op een kwalitatief hoog niveau.

Het koor stond in 1992 o.l.v. Cees Schrijvers. In 1994 nam Jaco Mulder het dirigentenstokje over van Heleen Huijgen, die Cees Schrijvers had vervangen vanwege gezondheidsproblemen.
 

Door de jaren heen heeft Gospel Unlimited wisselende muzikale begeleiding gehad. Er is opgetreden met een band, maar ook met alleen pianobegeleiding.


Gospel Unlimited heeft inmiddels veel optredens mogen verzorgen in kerkdiensten, tentdiensten, gastendiensten, campingdiensten, etc. In 1994 kwam Gospel Unlimited voor het eerst op de radio bij het programma “Licht op jongerenkoren” van de EO.


Gospel Unlimited heeft 3 CD’s opgenomen, in 1995 de CD “Eternal Light” (een CD met vier andere koren), eind 1999 de CD “Don’t give up on me” en in 2003 de CD “Once and for all”.


Gospel Unlimited is de laatste jaren ook regelmatig op televisie te zien en horen geweest in het EO programma “Nederland Zingt”.


Na 21 jaar heeft Gospel Unlimited afscheid genomen van Jaco Mulder als dirigent. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de kwaliteit die het koor momenteel heeft. Sinds 1 februari 2016 staat het koor onder leiding van dirigent Marcel van der Poel, die ook de pianobegeleiding op zich neemt.

GESCHIEDENIS

KOORLEDEN OVER GOSPEL UNLIMITED

Ik zing graag, daarom zing in in een koor. Niet zomaar een koor, maar Gospel Unlimited, omdat ik graag zing over het Evangelie van Jezus Christus. En ik word er helemaal blij van als we dit met elkaar in harmonie mogen uitdragen. Om dat met zo'n fantastische dirigent te mogen doen, is de kers op de taart. Marcel weet waar hij over spreekt en kan dat muzikaal aan ons overbrengen.

Ger

Sinds januari 2009 ben ik lid van Gospel Unlimited. Ik wilde graag bij een enthousiast koor zingen en was onder de indruk van het niveau van Gospel Unlimited. Het koor bestaat uit een leuke groep mensen, waarbij ik mij heel snel op m’n gemak voelde. Met het koor heb ik al veel hoogtepunten meegemaakt, zoals de kerstmusical in Sliedrecht, gezellige koorweekenden en zelfs opnames voor Nederland Zingt. Ik hoop dat we nog lang met elkaar ons geloof op deze manier mogen uitdragen!

Monique

Anker 1

Al 25 jaar mag ik deel uit maken van deze groep.
Ik heb het altijd geweldig gevonden om op deze manier met elkaar te mogen zingen en met mijn geloof bezig te zijn. Ook heb ik het koor door veel veranderingen heen zien gaan en dat was niet altijd even makkelijk. Maar mijn gevoel zegt nog steeds, dat God een plan heeft met dit koor en er nog niet klaar mee is...........en daar wil ik absoluut mijn bijdrage aan blijven leveren zolang het kan!

Nellie

bottom of page